avatar
   
Economie

Wall Street met verlies het weekeinde in

Tags:

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zijn vrijdag voor de tweede dag op rij met verlies gesloten. Met het weekeinde in zicht bleven beleggers terughoudend nu de door president Donald Trump beloofde belastingverlaging voor bedrijven vertraging op dreigt te lopen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 23.422,21 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,1 procent naar 2582,30 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq sloot vrijwel vlak op 6750,94 punten.

Beleggers kregen kort na de opening een tegenvallend bericht over het consumentenvertrouwen te verwerken. Volgens een voorlopig cijfer van de universiteit van Michigan is het vertrouwen in november afgenomen, waar economen gemiddeld op een lichte stijging rekenden.

Walt Disney

Walt Disney kwam donderdag nabeurs met teleurstellende kwartaalresultaten. Aan de andere kant kondigde het entertainmentconcern aan dat drie nieuwe films zullen worden toegevoegd aan de succesvolle Star Wars-reeks. Het aandeel behoorde tot de sterkste stijgere in de Dow met een winst van 2,1 procent.

Bij de hoofdfondsen deed alleen General Electric het beter. Het industrieconcern werd 2,6 procent meer waard. Onderaan stond chipmaker Intel met een verlies van 1,6 procent. Farmaceut Merck en olieconcern ExxonMobil leverden respectievelijk 1,3 en 1,2 procent in.

J.C. Penney

Ook twee grote winkelbedrijven gaven een kijkje in deboeken. J.C. Penney (plus 15 procent) liet daarbij een sterker dan verwachte groei van de vergelijkbare omzet zien. De resultaten van Nordstrom (vlak) voldeden niet aan de verwachtingen van analisten.

Chipbedrijf Nvidia (plus 5,3 procent) presteerde wel boven verwachting, geholpen door een sterke vraag naar technologie voor datacenters. Autoverhuurder Hertz kreeg met zijn kwartaalbericht aanvankelijk ook de handen op elkaar bij beleggers, maar leverde uiteindelijk toch 2,3 procent in.

De euro was 1,1665 dollar waard, tegen 1,1655 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,6 procent tot 56,82 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper en bracht per vat 63,61 dollar op.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.