Economie

Wall Street begint met verlies

10-11-2017 15:47

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn vrijdag met verlies begonnen aan de laatste handelsdag van de week. Beleggers blijven terughoudend nu de door president Donald Trump beloofde belastingverlaging voor bedrijven vertraging dreigt op te lopen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond kort na het begin van de handel 0,1 procent lager op 23.437 punten. De bredere S&P 500 zakte in de vroege handel 0,2 procent tot 2581 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daalde eveneens 0,2 procent, tot 6737 punten.

Walt Disney kwam donderdag nabeurs met teleurstellende kwartaalresultaten. Aan de andere kant kondigde het entertainmentconcern aan dat drie nieuwe films zullen worden toegevoegd aan de succesvolle Star Wars-reeks. Het aandeel steeg ruim 2 procent.

J.C. Penney

Ook twee grote winkelbedrijven gaven een kijkje in de boeken. J.C. Penney (plus 12 procent) liet daarbij een sterker dan verwachte groei van de vergelijkbare omzet zien. De resultaten van Nordstrom (min 0,5 procent) voldeden niet aan de verwachtingen van analisten.

Chipbedrijf Nvidia (plus 3,5 procent) presteerde wel boven verwachting, geholpen door een sterke vraag naar technologie voor datacenters. Ook autoverhuurder Hertz (plus 9 procent) kreeg met zijn kwartaalbericht de handen op elkaar bij beleggers.