avatar
   
Economie

Randstad vervangt financieel topman

Tags:

AMSTERDAM (ANP) - Randstad stelt een nieuwe financieel topman aan. Robert Jan van de Kraats was halverwege zijn vierjarige contract en krijgt voor de resterende duur van zijn verbintenis een andere functie bij het uitzendconcern. Per eind maart richt hij zich op operationele taken en vanaf 2019 krijgt hij een adviesrol.

Volgens een woordvoerster van Randstad was bij de laatste contractbespreking al afgesproken dat Van de Kraats in 2018, na zeventien jaar in functie, een andere rol zou krijgen. ,,Dat is niet geheimzinnig. We doen actief aan successieplanning." De functieverandering was niet eerder wereldkundig gemaakt.

Als opvolger van Van de Kraats is de Duitser Henry Schirmer voorgedragen. Hij heeft onder meer ruime ervaring bij Unilever in verschillende functies. Aandeelhouders kunnen op 27 maart stemmen over de voordracht tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering.

Van de Kraats begon in 2001 bij Randstad als financieel directeur. Hij speelde volgens het bedrijf een belangrijke rol bij verscheidene overnames, zoals die van Vedior en Monster. De omzet van Randstad groeide onder de financiële leiding van Van de Kraats van 5 miljard naar 21 miljard euro en de winst vernegenvoudigde.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.