avatar
   
Economie

Nikkei sluit week met verlies

Tags:

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies gesloten. Vooral de technologiebedrijven werden van de hand gedaan in navolging van de koersverliezen onder Amerikaanse branchegenoten. Beleggers verwerkten daarnaast het nieuws dat de beloofde belastingverlaging voor bedrijven in de VS mogelijk pas volgend jaar zal ingaan.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 0,8 procent lager op 22.681,42 punten. De Japanse hoofdindex klom deze week zo'n 0,6 procent en boekte daarmee de negende weekwinst op rij. De Nikkei evenaart daarmee de langste winstreeks sinds de start van het stimuleringsprogramma van de Japanse premier Shinzo Abe eind 2012.

De Japanse chipbedrijven Tokyo Electron en Advantest zakten 1,6 procent en 2,4 procent. Toshiba verloor ruim 5 procent, na mediaberichten dat het geplaagde technologieconcern overweegt om ongeveer 5,3 miljard dollar op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Bandenmaker Bridgestone verlaagde zijn winstverwachting en raakte bijna 8 procent kwijt.

Elders in het Verre Oosten lieten de beursgraadmeters een gemengd beeld zien. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,3 procent en in Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,1 procent hoger. De Kospi in Seoul verloor 0,3 procent.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.