Economie

Wall Street begint in de min

09-11-2017 15:54

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn donderdag lager geopend. Het sentiment op Wall Street wordt gedrukt door zorgen over mogelijke vertragingen van de belastingplannen van de Republikeinen. Verder kregen beleggers weer een reeks bedrijfsresultaten voor de kiezen.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,4 procent lager op 23.456 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,5 procent tot 2582 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,7 procent omlaag naar 6740 punten.

Veel beleggers hopen nog altijd op een pakket beloofde belastinghervormingen, die gunstig zouden zijn voor bedrijven. In de loop van de dag komen Republikeinen in de Senaat naar verwachting met een aangepast voorstel.

Macy's

Bij de bedrijven gaat de aandacht vooral uit naar retailbedrijven. De grote warenhuisketens Kohl's zakte in de eerste handelsminuten bijna 6 procent in het rood, vanwege tegenvallende kwartaalcijfers. Ook Macy's presteerde op sommige punten beneden de verwachting van analisten, maar de keten werd door beleggers toch dik 3 procent hoger gezet.

Kantoortoeleverancier Office Depot en producent van gezondheidsproducten Perrigo openden eveneens de boeken. Zij waren erg in trek en wonnen respectievelijk 5 en 11 procent.