Economie

‘Ontslagen Menzies voorlopig van de baan’

09-11-2017 16:47

SCHIPHOL (ANP) – Het collectieve ontslag van 101 medewerkers van vrachtafhandelaar Menzies op Schiphol is voorlopig van de baan. FNV Luchtvaart spreekt van goed nieuws en hoopt dat er een definitieve oplossing komt voor de werknemers.

Het ontslag werd in september aangekondigd nadat de Russische vrachtvlieger Air Bridge Cargo (ABC) zijn plek op Schiphol deels leek kwijt te raken. Dat kwam doordat ABC te vaak te laat was op Schiphol. ABC is een van de grootste klanten in Nederland van Menzies.

Na druk van de Russische overheid sloot KLM onlangs een deal met ABC, waardoor de naar Belgiƫ uitgeweken vrachtvlieger toch weer meer zogeheten slots op de luchthaven kreeg toegewezen. Daardoor komt een deel van het werk weer terug naar Amsterdam.

FNV wijst erop dat er nog geen zekerheid voor de langere termijn is. Bovendien kampen er volgens de bond meer vrachtvliegers met problemen met de landingsrechten op Schiphol. Die zouden daardoor ook kunnen uitwijken naar het buitenland. Schiphol zou nu met een werkbaar voorstel moeten komen.