Economie

Wall Street opent licht hoger

16-10-2017 15:47

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de handel begonnen. Het kwartaalcijferseizoen begint op gang te komen, maar beleggers kijken vooral uit naar cijfers van een groot aantal toonaangevende bedrijven die later in de week de boeken openen.

De Dow-Jonesindex stond in de openingsminuten 0,2 procent hoger op 22.926 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg ook 0,2 procent, tot 2558 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 6626 punten.

Deze week staan cijfers op de rol van de grootbanken Morgan Stanley en Goldman Sachs. Vier grote branchegenoten kwamen vorige week al met overwegend positieve resultaten. Verder komen deze week onder meer Harley-Davidson, IBM, Johnson & Johnson, American Express, United Continental, eBay, Verizon, Honeywell, Procter & Gamble, Schlumberger en General Electric met cijfers.

Aanbieder van internettelevisie Netflix opent maandag nabeurs de boeken. Vrijdag bereikte het aandeel al een recordniveau en maandag dikte het bij opening nog eens 0,9 procent aan. Beleggers zijn bij de cijfers van Netflix onder meer benieuwd naar de aanwas van nieuwe abonnees.

Op macro-economisch gebied werd voor aanvang een cijfer gemeld over de industriƫle bedrijvigheid in en rond New York. De groei ging in oktober naar het hoogste niveau in drie jaar.

Bij de overige bedrijven won aanbiedingensite Groupon 1,8 procent, dankzij een adviesverhoging bij zakenbank Cowen. Nordstrom verloor bijna 4 procent nadat het had bekendgemaakte voorlopig af te zien van een privatisering. Eerder maakte de retailer al bekend moeite te hebben om de financiering bijeen te krijgen voor de stap van de beurs af.