Economie

‘Kink in de kabel bij redding McGregor’

16-10-2017 19:30

AMSTERDAM (ANP) – De redding van modemerken McGregor, Gaastra en de Adam-winkels lijkt alsnog mis te lopen. Volgens Het Financieele Dagblad ziet de ondernemer achter de recente doorstart geen heil meer in de merken en wil hij er weer vanaf.

Dit betekent dat er zo'n vierhonderd banen op de tocht komen te staan, aldus de zakenkrant. McGregor, Gaastra en Adam gingen afgelopen zomer voor de tweede maal failliet. Vorige maand werd er een derde leven geregeld onder de vleugels van Du Soutien Beheer. Dat is een investeringsfonds van Rens van de Schoor, die eerder zorgde voor een nieuwe kans voor onder meer Miss Etam en Promiss.

De winkelondernemer kiest er nu echter voor om de bestaande winkelvoorraad leeg te verkopen, zo liet hij weten aan het FD. De merkrechten van McGregor en Gaastra zullen vervolgens apart worden verkocht. Voor de Adam-winkels wordt nog gezocht naar een overnemende partij waar zo veel mogelijk van deze zaken en hun medewerkers kunnen worden ondergebracht.

De curator die bij de recente doorstart betrokken was kon maandag niet op het bericht reageren. Van de Schoor was niet direct bereikbaar voor commentaar.