Economie

Wall Street verwerkt macrocijfers

15-09-2017 15:40

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag zonder grote bewegingen geopend. Beleggers in New York verwerkten onder meer tegenvallende cijfers over de detailhandelsverkopen. Ook waren er cijfers over de industrie in de regio New York en de industriële productie in de VS. Kort na de openingsbel volgen nog cijfers over het consumentenvertrouwen en de bedrijfsvoorraden in de VS.

De Dow-Jonesindex stond en de eerste minuten van de handel 0,2 procent hoger op 22.235 punten. De bredere S&P 500 bleef vrijwel vlak op 2495 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq begon de dag ook vrijwel gelijk aan de slotkoers van donderdag op 6428 punten.

Beleggers in New York zullen verder de nieuwe rakettest van Noord-Korea in hun achterhoofd hebben. Ook de terreuraanslag op de Londense metro zal mogelijk het sentiment beïnvloeden.

Oracle kwam donderdag nabeurs met beter dan verwachte kwartaalcijfers. Daarbij bracht het bedrijf echter tegenvallende prognoses voor de omzet uit clouddiensten. Het aandeel verloor bij opening 4,6 procent.