Economie

CNV overweegt stappen rond doorstart Tuunte

15-09-2017 14:29

WINTERSWIJK (ANP) – Vakbond CNV overweegt juridische stappen tegen de eigenaren van de doorgestarte modeketen Tuunte. Het faillissement was volgens de bond een verkapte bezuinigingsmaatregel. Dat stelt vakbond CNV in een reactie op de doorstart van de winkelketen.

,,De boel failliet laten gaan, doorstarten met de oorspronkelijke eigenaren en oudere medewerkers op straat zetten", zegt onderhandelaar Roos Rahimi van CNV. De bond onderzoekt of er sprake is van leeftijdsdiscriminatie. Bovendien zou de ondernemingsraad van Tuunte zijn gepasseerd.

Rahimi wil snel duidelijkheid krijgen over de juridische kant van de doorstart van Tuunte. ,,We lossen daarmee het verdriet van de 250 medewerkers van Tuunte niet op, daar zijn we ons van bewust." Voor medewerkers die op straat komen te staan, biedt de bond loopbaanbegeleiding aan.

Bankroet

Tuunte werd in augustus bankroet verklaard. De keten met zo'n 250 medewerkers en ruim veertig vestigingen, voornamelijk in het oosten van het land, verkeerde al geruime tijd in financiële problemen.

Het modebedrijf gaat door onder leiding van branchegenoot Jola Mode en voormalig aandeelhouder René Rootinck. Hoeveel van de banen behouden blijven is nog onduidelijk, evenals de gevolgen voor de winkels die vooralsnog gewoon openbleven. Volgens CNV zouden alleen jonge, goedkopere medewerkers hun baan houden.