Economie

Nederlandse weg bij bankenorganisatie EU

22-08-2017 11:55

BRUSSEL (ANP) – De Nederlandse Joanne Kellermann vertrekt uit het bestuur van de Europese organisatie die gaat over de aanpak van probleembanken. Deze Single Resolution Board (SRB) moet nu op zoek naar een opvolger. Kellermann blijft nog aan totdat er een geschikte kandidaat gevonden is, wat naar verwachting hooguit een paar maanden zal duren.

Kellermann is al sinds de oprichting van de SRB in maart 2015 bestuurder bij de Europese bankenorganisatie in Brussel. De SRB werd destijds in het leven geroepen om te zoeken naar oplossingen voor banken die dreigen om te vallen, zodat belastingbetalers daarvoor niet hoeven op te draaien.

De Nederlandse (1960) heeft niet aangegeven waarom ze haar functie neerlegt. In een verklaring wordt ze bedankt voor haar bijdrage bij het opzetten van deze belangrijke pilaar van de nog te vormen Europese bankenunie.

Eerder was Kellermann zeven jaar directielid bij de Nederlandsche Bank (DNB). Bij die centrale bank en toezichthouder ging ze in 2014 weg omdat ze het tijd vond voor een nieuwe uitdaging.