Economie

Wall Street voorzichtig van start

21-08-2017 16:07

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn maandag zonder grote bewegingen aan de handelsdag begonnen. De geopolitieke spanningen blijven hun stempel drukken op het beurssentiment op Wall Street. Beleggers moeten het verder doen zonder groot richtinggevend nieuws.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond enkele minuten na aanvang van de handel 0,1 procent lager op 21.654 punten. De breder samengestelde S&P 500 zakte eveneens 0,1 procent, tot 2423 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq speelde ook 0,1 procent kwijt, op 6212 punten.

De geplande gezamenlijke legeroefening van de Verenigde Staten en Zuid-Korea vanaf maandag kan er mogelijk voor zorgen dat de spanningen tussen de VS en Noord-Korea weer oplaaien. De jaarlijkse oefening wordt door Noord-Korea altijd als een provocatie gezien.

Trump

Ook is er nog twijfel op de markten over de haalbaarheid van de belastinghervormingen die de Amerikaanse president Trump wil doorvoeren. Die twijfel zorgde vorige week al voor een mineurstemming op Wall Street.

Bij de bedrijven steeg producent van dieetproducten Herbalife bijna 9 procent nadat het een overeenkomst had gesloten met investeerder Carl Icahn. Sportgigant Nike verloor 1,6 procent na een adviesverlaging.

Fiat Chrysler steeg opnieuw, net als aan de beurs van Milaan, vanwege Chinese interesse. Ditmaal zou het Chinese automerk Great Wall interesse hebben in het merk Jeep, dat onderdeel is van de Amerikaans-Italiaanse automaker. Fiat Chrysler, dat zowel in Italiƫ als in de VS een beursnotering heeft, steeg 4,5 procent.