Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Economie

Financiële injectie voor SoundCloud

Tags:

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Onlinemuziekdienst SoundCloud krijgt een financiële injectie van 170 miljoen dollar van het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek en zakenbank Raine Group. Daarmee wordt SoundCloud gered van de ondergang.

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de investering, zo moet medeoprichter en topman Alex Ljung plaatsmaken voor Kerry Trainor, voormalig hoofd van onlinevideodienst Vimeo. Ook moet SoundCloud zijn strategie veranderen en minder de concurrentie aangaan met grotere rivalen als Spotify en Apple Music.

SoundCloud telt meer dan 175 miljoen gebruikers, maar kampte met ernstige financiële problemen. Eerder dit jaar gaf de in Berlijn gevestigde onlinemuziekdienst nog aan te vrezen voor zijn voortbestaan.

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.