Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Economie

‘Amazon wil ook concertkaarten verkopen’

Tags:

SEATLLE (ANP) - Webwinkel Amazon wil zich storten op de verkoop van concertkaartjes en tickets voor sportwedstrijden en andere evenementen. Verschillende bronnen melden aan persbureau Reuters dat de internetgigant de handen ineen wil slaan met eigenaren van poppodia en stadions in de Verenigde Staten.

Amazon zou zijn grote klantenbestand willen gebruiken om deze voor de internetgigant nieuwe markt te bestormen. De markt is er rijp voor omdat consumenten de kaartjes vaak te duur vinden. Uitbaters van stadions en andere locatiebezitters zouden graag zien dat er meer aanbieders zijn van kaartjes om de verkoop te stimuleren.

Momenteel is Ticketmaster, eigendom van Live Nation Entertainment, de exclusieve verkoper van kaartjes voor toplocaties in de VS. Andere bedrijven die eerder met Ticketmaster wilden concurreren liepen onder meer aan tegen de sterke relaties van dat bedrijf met uitbaters van locaties.

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.