Economie

Alphabet omlaag op groen Wall Street

25-07-2017 15:37

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend met winst aan de handelsdag begonnen. Beleggers verwerken een ware vloedgolf aan bedrijfsresultaten, onder meer van fastfoodketen McDonald's, autofabrikant General Motors (GM), machinebouwer Caterpillar en chemiereus DuPont. Google-moederconcern Alphabet ging onderuit na een forse winstdaling afgelopen kwartaal.

De Dow-Jonesindex opende 0,7 procent hoger op 21.660 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,4 procent op 2478 punten. Technologiebeurs Nasdaq stond na zijn recordslot van maandag 0,1 procent in de min op 6408 punten.

De megaboete die Brussel onlangs oplegde aan Google drukt zwaar op de resultaten van Alphabet. De onderneming zag daardoor zijn winst fors dalen. Het moederbedrijf van Google, dat verder te maken had met hogere kosten, daalde 3,2 procent in waarde.

Verder wordt door de financiƫle markten gekeken naar de Federal Reserve die dinsdag begint aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. De Amerikaanse centrale bank komt woensdag met zijn rentebesluit. Er wordt niet verwacht dat er een verandering van het beleid bekendgemaakt zal worden.