Economie

‘Geef zelfstandige ondernemers ruim baan’

24-07-2017 18:58

GRONINGEN (ANP) – In Den Haag moet meer vaart worden gemaakt met het doorvoeren van hervormingen om zelfstandige ondernemers te ondersteunen. Met die oproep kwamen drie zelfstandigenorganisaties maandag.

Ze vinden dat de partijen in de kabinetsformatie moeten beseffen ,,dat men niet langer kan wachten op inbreng van vakbonden, die alle vensters gesloten houden uit nostalgisch verlangen naar de arbeidsmarkt van de vorige eeuw''.

Volgens voorzitter Maarten Post van Stichting ZZP Nederland heeft zijn organisatie samen met het Platform Zelfstandige Ondernemers en Zelfstandigen Bouw voorstellen gepresenteerd aan de kabinetsformatie, waarin de positie van zzp’ers sterk wordt verbeterd en hun onderneming kan doorgroeien zonder dat zij last hebben van overheidsmaatregelen. Hij wil dat het nieuwe kabinet hier snel mee aan de slag gaat.

De lobbyclubs pleitten onder meer voor het beperken van de werkgeversrisico’s van kleine bedrijven door aanpassingen in het ontslagrecht en de loondoorbetaling bij ziekte. Een en ander zou goed zijn voor de economie en de werkgelegenheid.