Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Economie

‘Tekort aan e-marketeers en data-analisten’

Tags:

AMSTERDAM (ANP) - Bedrijven die actief zijn in de e-commerce hebben grote moeite om hun personele bezetting op orde te krijgen. Vooral openstaande vacatures voor online-marketeers, data-analisten, zogeheten front-end developers en software-ontwikkelaars blijken moeilijk in te vullen.

Uit onderzoek onder de leden van branchevereniging Thuiswinkel.org blijkt dat meer dan de helft van de werkgevers in de komende maanden problemen voorziet met het vinden van geschikt personeel om de onverminderde groei van de onlinebestedingen van consumenten het hoofd te bieden. De belangrijkste oorzaak is een tekort aan sollicitanten en dan vooral sollicitanten met onlinewerkervaring.

Het afgelopen halfjaar werden volgens Thuiswinkel.org, dat meer dan 2200 leden heeft, ruim 7800 mensen gezocht op diverse functiegebieden. Dit aantal zal in de nabije toekomst verder oplopen, zo is de verwachting.

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.