avatar
   
Economie

Gemengd beeld op beurzen Azië

Tags:

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten maandag een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten een reeks van macro-economische cijfers uit China en de nieuwe recordstanden op Wall Street. De handel verliep verder relatief rustig, aangezien de belangrijke financiële markten in Japan gesloten bleven vanwege een nationale feestdag.

De Chinese overheid meldde dat de op één na grootste economie ter wereld in het tweede kwartaal met 6,9 procent is gegroeid. Dat was iets sterker dan economen hadden voorzien. Ook de detailhandelsverkopen en de productie in de omvangrijke Chinese industrie namen vorige maand sterker dan verwacht toe.

De Hang Seng-index in Hongkong herstelde van een negatieve opening en noteerde tussentijds 0,5 procent hoger. De beurs in Shanghai daalde 0,6 procent. De Kospi in Seoul klom 0,5 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde een fractie lager.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.