avatar
   
Economie

Grote terugroepactie Fiat Chrysler

Tags:

DETROIT (ANP/RTR) – Het Italiaans-Amerikaanse autoconcern Fiat Chrysler roept wereldwijd 1,33 miljoen auto's terug vanwege twee verschillende technische problemen. Bij het ene probleem kan de airbag onbedoeld in werking treden en bij het andere is er risico op bijvoorbeeld brandgevaar.

Bij het probleem met de airbag gaat het om circa 770.000 voertuigen die naar de garage moeten, waarvan bijna 540.000 van het merk Dodge in Noord-Amerika en ruim 230.000 van het merk Fiat elders in de wereld. Er zouden vijf lichtgewonden zijn gevallen door het mankement.

Verder worden 565.000 auto's teruggeroepen voor een elektrisch probleem, dat kan leiden tot brand en het afslaan van de motor. Het gaat hier om Dodges, Chryslers en Jeeps. Dit defect zou mogelijk tot twee ongelukken hebben geleid, maar geen gewonden.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.