Economie

Verzekeraar NN onderuit op Damrak

23-06-2017 11:47

AMSTERDAM (ANP) – Het aandeel van verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) ging vrijdag in de uitverkoop op het Damrak na een verloren woekerpoliszaak. De belangrijkste Europese beursgraadmeters stonden licht in het rood. Beleggers wachten op nieuwe aanjagers die de beurshandel richting kunnen geven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de min op 518,41 punten. De MidKap zakte 0,3 procent tot 803,55 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen leverden tot 0,3 procent in.

NN Group was de grootste daler in de AEX met een verlies van circa 5 procent. NN heeft een beroep over compensatie van een woekerpolisklant definitief verloren. Volgens belangenorganisatie Wakkerpolis NNclaim biedt de uitspraak voor alle klanten van een NN-woekerpolis de mogelijkheid om de eerste kosten terug te eisen. Het zou gaan om in totaal 2,75 miljard euro.

Andere dalers

Andere sterker dalers waren telecomconcern KPN en uitzender Randstad met minnen van rond de 3 procent. Bierbrouwer Heineken verloor ruim 1 procent na een adviesverlaging door Stifel.

Ahold Delhaize was koploper met een plus van bijna 2 procent. De recente uitverkoop van het aandeel was volgens ING overdreven. De koers van het supermarktconcern klapte vorige week hard omlaag na slechte cijfers van de Amerikaanse branchegenoot Kroger en de overname van Whole Foods door Amazon.

OCI onderaan

In de MidKap bungelde kunstmestbedrijf OCI onderaan met een min van meer dan 2 procent. Advies- en ingenieursbureau Arcadis deed goede zaken en ging aan kop met een winst van 4 procent.

Corbion dikte 0,4 procent aan. De producent van voedingsingrediënten en bioplastic won donderdag bijna 12 procent door overnamegeruchten. Volgens KBC Securities zou een overname van het bedrijf op termijn geen verrassing zijn.

Commerzbank wint

In Frankfurt steeg de Duitse bank Commerzbank bijna 1 procent na een adviesverhoging door Citi. Pizzabezorger Domino's Pizza Group zakte ruim 4 procent op de Londense beurs na een adviesverlaging door Berenberg.

De euro was 1,1164 dollar waard, tegen 1,1149 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 42,90 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer, op 45,35 dollar per vat.