Economie

PostNL neemt meubelbezorger over

22-06-2017 13:21

DEN HAAG (ANP) – PostNL neemt JP Haarlem Delivery over, een bedrijf dat zich bezighoudt met de bezorging en montage van meubels. Dat maakte de post- en pakketbezorger donderdag bekend, zonder de overnameprijs of andere financiële gegevens te vermelden.

PostNL heeft al een bezorg- en installatieservice voor grote en zware consumentenartikelen, zoals wasmachines en keukenapparatuur. Met de overname van JP Haarlem Delivery voegt het bedrijf ook de montage van meubels toe aan zijn dienstverlening.

JP Haarlem Delivery heeft circa tweehonderd bezorgers in dienst die vanuit Nederland de hele Benelux bedienen. Zij zijn bij elkaar goed voor zo'n zeventig voltijdsbanen. ,,Er zitten veel parttimers tussen'', aldus een woordvoerster van PostNL. Voor de werkgelegenheid heeft de overname geen gevolgen. Ook het huidige management blijft zitten.

Van een pure post- en pakketbezorger wil PostNL zich omvormen tot een veel bredere logistieke dienstverlener. Daarom gaat het steeds meer diensten aanbieden die verder gaan dan bezorging alleen, zoals het aansluiten, installeren en inbouwen van huishoudelijke apparatuur en consumentenelektronica.