Economie

Kleine minnen bij opening Wall Street

22-06-2017 15:47

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn donderdag licht lager aan de handel begonnen. De olieprijs blijft voor beleggers een reden tot zorg. Die daalde de afgelopen tijd sterk, al was er donderdag wel een licht herstel te zien. Wall Street verwerkt verder onder meer cijfers over de Amerikaanse uitkeringsaanvragen.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 21.397 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,1 procent, naar 2433 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq speelde eenzelfde percentage kwijt, op 6228 punten.

Sinds februari zakte de prijs van een vat olie met circa 20 procent. Dat werd vooral veroorzaakt doordat de oliereserves groter zijn dan werd aangenomen. De lage olieprijs kan de inflatie negatief beïnvloeden en dat heeft weer zijn weerslag op het rentebeleid.

American Airlines

Bij de bedrijven was er onder meer aandacht voor American Airlines, omdat Qatar Airways een belang van 10 procent wil nemen in zijn samenwerkingsparter. Het aandeel ging door dit nieuws 3 procent omhoog.

Oracle, dat met kwartaalcijfers kwam, noteerde in de eerste handelsminuten 10,5 procent hoger. De sterk groeiende vraag naar clouddiensten hielp de producent van bedrijfssoftware aan een hogere omzet en winst en dat viel in de smaak bij beleggers.