TPOok!

 
avatar
   
Economie

Yves Saint Laurent mikt op verdubbeling omzet

Tags:

PARIJS (ANP) – Het Franse luxemerk Yves Saint Laurent (YSL) wil binnen drie jaar zijn huidige omzet verdubbelen. Het concern, dat in handen is van multinational van luxemerken Kering, is onder meer van plan jaarlijks twintig nieuwe winkels te openen.

YSL mikt op een jaarlijkse omzet van 2 miljard euro in de komende drie tot vijf jaar, waarbij de marges omhoog moeten. Om dat te bereiken zal ook de eigen productie van bijvoorbeeld handtassen en schoenen omhoog moeten. De capaciteit van de handtassenfabriek in Toscane zal worden uitgebreid.

De plannen vormen een nieuw hoofdstuk in de groei van YSL, waarvan de omzet sinds 2012 verdrievoudigde. YSL wil onder meer nieuwe winkels openen in Peking en Shanghai, maar ook in meer ,,volwassen markten" zoals Zwitserland waar het merk twee outlets opende. Eind 2016 telde het luxemerk 159 winkels.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.