TPOok!

 
avatar
   
Economie

‘Tata overweegt beursgang Jaguar Land Rover’

Tags:

MUMBAI (ANP) – Tata Group brengt mogelijk auto-onderdeel Jaguar Land Rover (JLR) naar de beurs. Het Indiase conglomeraat zou daarbij op beursnoteringen in Londen en New York mikken, zo meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

De leiding van Tata zou al langer met het idee spelen het onderdeel op eigen benen te zetten. Het geld dat het met een beursgang ophaalt zou kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe modellen en technologieën.

Tata kocht JLR in 2008 voor 2,4 miljard dollar van het Amerikaanse Ford Motor. Sinds de Indiërs aan de knoppen zit bij de maker van luxe auto's, is de omzet stevig gegroeid. Deze viel in 2015 zeven keer hoger uit in vergelijking met 2008.

Eerder maakte Tata bekend tot en met maart volgend jaar ruim 5 miljard dollar in JLR te investeren. Een deel van het geld wordt in een nieuwe fabriek in Slowakije gestoken.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.