TPOok!

 
avatar
   
Economie

‘Suikerhandel Glencore naar Rotterdam’

Tags:

ROTTERDAM (ANP) – Grondstoffenhandelaar Glencore verhuist mogelijk zijn suikerhandel van Londen naar Rotterdam. Volgens ingewijden van persbureau Bloomberg wil de grondstoffenreus al zijn handel van landbouwproducten in de Maasstad laten plaatsvinden, omdat het daar ook zijn landbouwhoofdkantoor heeft staan.

De verhuizing van de suikerhandel wordt naar verwachting voor het einde van het jaar afgerond. Mogelijk heeft het bedrijf iets langer nodig. Het verkassen van de divisie zou gevolgen hebben voor circa een dozijn handelaren in Londen.

Glencore zelf wilde geen commentaar geven. Het concern zette vorig jaar zijn landbouwtak op eigen benen en verkocht een belang van 49 procent aan een het Canadese pensioenfonds PPIB en de Britse investeerder Columbia Investment voor 3,1 miljard dollar.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.