Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Economie

IKEA bindt strijd aan met voedselverspilling

Tags:

STOCKHOLM (ANP/RTR) - Woonwarenhuis IKEA wil de voedselverspilling in zijn restaurants komende drie jaar met de helft terugbrengen. Dagelijks gaat er in elk van de bijna vierhonderd eetgelegenheden van IKEA nu voor zo'n 300 kilo aan te veel gemaakte gehaktballetjes en ander voedsel de kliko in. Dat moet anders, aldus het Zweedse concern.

In december begon IKEA al een proef in 84 filialen. Door in de keuken iets meer rekening te houden met hoeveel vraag er in de loop van de dag naar alle gerechten is, hoefde het bedrijf in totaal 79 ton minder eten weg te gooien. Uitgaande van een gemiddelde prijs per gerecht van 5 euro werd volgens IKEA zo'n 880.000 euro bespaard.

De resultaten van de test zijn zo bemoedigend dat de Zweden de nieuwe aanpak nu concernbreed willen doorvoeren.

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.