TPOok!

 
avatar
   
Economie

Hogere opening op Wall Street

Tags:

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn maandag met kleine winsten aan de handelsweek begonnen. Beleggers op Wall Street geven daarmee navolging aan de plussen die eerder deze dag al op de koersenborden in Azië en Europa stonden.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,3 procent hoger op 21.444 punten. De brede S&P 500 won 0,4 procent tot 2442 punten en technologiebeurs Nasdaq dikte 0,8 procent aan tot 6203 punten.

Bij de bedrijven staat onder meer Boeing in de belangstelling. De vliegtuigfabrikant heeft een order ontvangen op de luchtvaartshow van Parijs voor tien 737 MAX-toestellen van de Singaporese leasemaatschappij BOC Aviation. Het aandeel noteerde in de eerste handelsminuten 0,5 procent hoger.

Zorgen

Technologiebedrijven als Apple, Microsoft, Alphabet en Netflix wonnen tot 1,4 procent. Die fondsen gingen de afgelopen tijd nog flink omlaag door zorgen over hun waardering.

Grote retailers als Wal-Mart, Target en Costco leverden andermaal aan beurswaarde in, na de zware verliezen van vorige week. Vrijdag kondigde Amazon aan supermarktketen Whole Foods Market over te nemen voor 13,7 miljard dollar waardoor beleggers zich zorgen begonnen te maken over fellere concurrentie voor de supers.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.