Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Economie

ECB maakt banken klaar voor harde brexit

Tags:

BRUSSEL (ANP) – De Europese Centrale Bank (ECB) treft maatregelen om ervoor te zorgen dat Europese banken de klap van een 'harde' brexit kunnen opvangen. Ook waarschuwt de ECB voor eventuele mazen in de Europese wetgeving waar Britse banken die naar het eurogebied verhuizen eventueel gebruik van zouden kunnen maken.

Dat heeft de voorzitter van de raad van toezicht van de ECB maandag gemeld aan het Europees Parlement. De ECB heeft banken met dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk gevraagd om een ,,adequaat rampenplan" op te stellen. Verder zou de ECB gereed zijn voor ,,alle operationele gevolgen" van een verhuizing van banken van Londen naar het eurogebied.

Een harde brexit zou inhouden dat de Britten ook uit de interne markt en de douane-unie stappen. Daarmee zouden banken die gevestigd zijn in het Verenigd Koninkrijk het recht verliezen om op het Europese vasteland te opereren. De ECB denkt dat er qua regels nog wel stappen moeten worden gezet zodat voor de banken die zich waar dan ook in het eurogebied vestigen dezelfde Europese regels gaan gelden.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.