TPOok!

 
avatar
   
Economie

Arcadis werkt aan monumenten D-Day Normandië

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – Het advies- en ingenieursbureau Arcadis gaat ontwerpen maken voor de restauratie van twee belangrijke D-day-locaties in het Franse Normandië.

Arcadis gaat een nieuw ontwerp maken voor de toegangswegen en het bezoekerscentrum van de Amerikaanse militaire begraafplaats bij Omaha Beach. Bovendien maakt Arcadis een plan voor de nieuwe inrichting van het terrein van Pointe du Hoc. Dat is een op een hoge klif gelegen Duitse vesting die tijdens D-day na zware gevechten werd veroverd door Amerikaanse rangers.

Op D-day (6 juni 1944) gingen geallieerde troepen aan land in het Franse Normandië om vervolgens West-Europa te bevrijden van de Duitsers.

De opdracht is afkomstig van de American Battle Monuments Commission, een overheidsagentschap dat zich toelegt op instandhouding van militaire begraafplaatsen en herdenkingsmonumenten. Er werden geen financiële details gemeld over de opdracht.

Een woordvoerder van Arcadis gaf aan dat het hele bedrijf zich trots voelt om ,,te mogen werken aan de verbetering van deze zeer symbolische en historisch beladen monumenten''.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.