TPOok!

 
avatar
   
Economie

ACM: nog veel 06-nummers ‘op de plank’

Tags:

DEN HAAG (ANP) – Hoewel meer dan negen van de tien beschikbare 06-nummers zijn uitgegeven, valt voorlopig geen schaarste te verwachten. Telecomaanbieders hebben nog meer dan een derde van de uitgegeven mobiele nummers ,,op de plank liggen'', meldde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) maandag.

Volgens bestuurslid Henk Don is dat mede te danken aan het toezicht van de ACM. ,,Wij hebben telecomaanbieders actief gewezen op hun verantwoordelijkheid om 06-nummers op de juiste manier in te zetten'', zei hij. Zo mogen deze nummers niet uitgegeven worden voor bijvoorbeeld e-readers en tablets. Voor apparaten die een internetverbinding nodig hebben maar waarmee niet gebeld kan worden, moeten 097-nummer worden gebruikt.

Op de langere termijn blijft de druk op het aantal beschikbare 06-nummers volgens de toezichthouder wel een punt van aandacht.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.