Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Economie

ACM: nog veel 06-nummers ‘op de plank’

Tags:

DEN HAAG (ANP) - Hoewel meer dan negen van de tien beschikbare 06-nummers zijn uitgegeven, valt voorlopig geen schaarste te verwachten. Telecomaanbieders hebben nog meer dan een derde van de uitgegeven mobiele nummers ,,op de plank liggen'', meldde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) maandag.

Volgens bestuurslid Henk Don is dat mede te danken aan het toezicht van de ACM. ,,Wij hebben telecomaanbieders actief gewezen op hun verantwoordelijkheid om 06-nummers op de juiste manier in te zetten'', zei hij. Zo mogen deze nummers niet uitgegeven worden voor bijvoorbeeld e-readers en tablets. Voor apparaten die een internetverbinding nodig hebben maar waarmee niet gebeld kan worden, moeten 097-nummer worden gebruikt.

Op de langere termijn blijft de druk op het aantal beschikbare 06-nummers volgens de toezichthouder wel een punt van aandacht.

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.