Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Economie

Nederlandse voorzitter arbeidsorganisatie VN

Tags:

UTRECHT (ANP) - Catelene Passchier, van de Nederlandse vakvereniging FNV, treedt toe tot het bestuur van de internationale Arbeidsorganisatie van de Verenigde Naties, de ILO (International Labour Organization).

Ze wordt voorzitter van de werknemersgeleding van het bestuur en vicevoorzitter van de ILO.

Volgens FNV blijft Passchier (62) ook werken bij de FNV. De vereniging noemt het ,,een zeer eervolle functie, die slechts één keer eerder door een Nederlander is vervuld, Jan Oudegeest, van 1920 tot 1928. En ook nog maar één keer eerder door een vrouw, de Canadese vakbondsvoorzitter Shirley Carr, van 1990 tot 1992''.

Passchier volgt Luc Cortebeeck op, oud voorzitter van de Belgische vakbond ACV.

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.