Economie

Esperite stelt publicatie jaarverslag weer uit

21-05-2017 15:14

AMSTERDAM (ANP) – Esperite heeft opnieuw uitstel aangekondigd voor de publicatie van zijn jaarrekening, die na een eerdere vertraging eigenlijk vrijdag had moeten verschijnen. Een nieuwe datum is niet genoemd. Dat maakte het in Amsterdam genoteerde stamcelbedrijf dit weekend bekend.

In een korte verklaring geeft het bedrijf aan dat het nieuwe uitstel een gevolg is van het recent aangekondigde failliet van dochterbedrijf Genoma in Zwitserland. Genoma is tegen dat besluit in beroep gegaan. De accountant van Esperite heeft nog een aantal vragen over het bankroet die eerst moeten worden beantwoord.

Topman Frédéric Amar zei vrijdag nog tegen het ANP dat het uitblijven van de publicatie niet te maken had met het faillissement van Genoma. Amar was zondag niet bereikbaar voor een reactie op het nieuwe uitstel.

Beurs

Esperite stelde het jaarverslag eerder uit omdat de onderneming en haar accountant naar eigen zeggen meer tijd nodig hadden. Een onlangs goedgekeurde externe financiering moest nog in de boeken worden verwerkt.

Het aandeel Esperite stond op de beurs in Amsterdam zwaar onder druk, met een tussentijdse koersdip van zo'n 30 procent. Esperite sloot uiteindelijk 7 procent lager.