avatar
   
Economie

‘Wall Street verder omlaag door onrust Trump’

Tags:

NEW YORK (AFN) – De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting opnieuw in het rood zakken, na de forse koersverliezen een dag eerder. Het politieke tumult rond president Donald Trump blijft de gemoederen van beleggers op Wall Street bezighouden.

De financiële markten vrezen dat de reeks schandalen waarin is Trump verwikkeld hem zullen afleiden van het uitvoeren van zijn beleid, dat wordt beschouwd als positief voor het bedrijfsleven. Wereldwijd leidt dit tot behoorlijke onzekerheid op de aandelenmarkten.

Verder zullen Amerikaanse bedrijven die veel activiteiten hebben in Brazilië een lastige dag kunnen krijgen. Brazilië is in een diepe politieke crisis beland door een nieuwe corruptie-affaire rond de president.

Wal-Mart

Daarnaast zijn er op Wall Street kwartaalcijfers van supermarktconcern Wal-Mart en de Chinese internetmarktplaats Alibaba. De winst van Wal-Mart viel hoger uit dan analisten hadden gedacht, maar de omzet kwam onder de verwachtingen uit. Ook de resultaten van Alibaba lieten een gemengd beeld zien.

De maker van netwerkapparatuur Cisco Systems publiceerde woensdag nabeurs zijn kwartaalbericht. Cisco zag zijn omzet voor het zesde kwartaal op rij dalen en verwacht ook in het lopende kwartaal een daling. Het bedrijf kondigde ook aan 1100 banen te gaan schrappen.

Dow Jones

Voorbeurs werd bekend dat de wekelijkse uitkeringsaanvragen in de VS zijn gedaald met 4000 tot 232.000. Economen rekenden in doorsnee op 240.000 aanvragen. Daarnaast toont de industrie rond Philadelphia deze maand een sterke groei. Er komt ook nog een conjunctuurbarometer van onderzoeksbureau Conference Board.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 1,8 procent lager op 20.606,93 punten. De brede S&P 500 leverde ook 1,8 procent in op 2357,03 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 2,6 procent op 6011,23 punten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.