TPOok!

 
avatar
   
Economie

Overname Vanderlande afgerond

Tags:

VEGHEL (ANP) – De overname van het Brabantse industriebedrijf Vanderlande door Toyota Industries is afgerond. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

Het in Veghel gevestigde Vanderlande ontwerpt en produceert logistieke systemen voor onder meer distributiecentra en bagagehallen op luchthavens. Het bedrijf heeft wereldwijd zo'n 4500 mensen in dienst en draait een jaaromzet van ruim 1 miljard euro. Vanderlande blijft een zelfstandig deel van Toyota Industries.

De overname ter waarde van ongeveer 1,2 miljard euro werd in maart bekendgemaakt. NPM Capital was toen nog de grootste aandeelhouder. Toyota Industries, dat onder meer auto's en vorkheftrucks maakt, telt 51.500 werknemers. Het Japanse bedrijf haalde vorig jaar een omzet van bijna 17 miljard euro. Vanderlande blijft na de overname een zelfstandig deel van Toyota Industries.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.