TPOok!

 
avatar
   
Economie

Internetgigant Alibaba blijft doordenderen

Tags:

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – De Chinese webwinkelgigant Alibaba heeft zijn omzet en winst in het afgelopen kwartaal opnieuw flink zien stijgen. Het in New York genoteerde bedrijf groeide vooral met zijn clouddiensten en aanbod van entertainment, zoals films en muziek.

De opbrengsten van Alibaba stegen de afgelopen drie maanden met 47 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 31,6 miljard yuan (4,1 miljard euro). De nettowinst groeide met 85 procent tot 9,8 miljard yuan. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 4,35 yuan, wat achterbleef bij de verwachtingen van analisten.

De iets lager dan verwachte winst werd veroorzaakt door hogere investeringen in clouddiensten en in de productie van entertainment. Ook was het bedrijf wat meer kwijt aan belasting.

De hogere uitgaven legden het bedrijf echter geen windeieren. De omzet uit clouddiensten steeg met ruim 100 procent en die uit media en entertainment zelfs met 234 procent. Toch is het gewone webwinkelplatform nog altijd de belangrijkste tak van Alibaba en ook die groeide met 47 procent flink.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.