TPOok!

 
avatar
   
Economie

Deutsche Bank legt rekening bij ex-toplieden

Tags:

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) – Voormalige bestuurders van Deutsche Bank gaan meebetalen aan boetes die de bank de afgelopen jaren opgelegd kreeg wegens wangedrag uit het verleden. Het Duitse financiële concern verwacht daarover in de komende maanden een schikking te treffen.

Dat heeft president-commissaris Paul Achleitner donderdag gezegd bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Volgens de topman zijn de gesprekken in een gevorderd stadium maar is er nog geen definitieve overeenkomst. Hij noemde geen namen.

Voordat de huidige topman John Cryan in 2015 aan het roer kwam, werd Deutsche Bank geleid door Anshu Jain en Jürgen Fitschen. Daarvoor was Josef Ackermann tien jaar lang de hoogste baas. Cryan zei eerder al dat zijn voorgangers te veel nadruk legden op winst op de korte termijn en de bank onnodig complex en inefficiënt maakten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.