TPOok!

 
avatar
   
Economie

Bedrijven bezorgder over cyberrisico’s

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – Nederlandse bedrijven zijn zich meer zorgen gaan maken over cyberrisico's, zoals hackersaanvallen. Zij blijven daarom investeren in maatregelen om die risico's af te wenden, waardoor vele cyberaanslagen in ons land succesvol zijn afgeslagen.

Volgens verzekeringsmakelaar en risico-adviseur Aon zijn Nederlandse ondernemers kritischer geworden over het gevaar van cyberrisico's en dus blijven ze kijken naar verbetering. Bovendien verandert het risico van cyberaanvallen constant waardoor bedrijven gedwongen worden hun verdediging op peil te houden. Driekwart van de bedrijven zegt goed voorbereid te zijn op cyberrisico's, waarmee Nederland overigens iets achterblijft op internationaal niveau.

Helemaal hackerproof zal echter nooit lukken, omdat de ontwikkeling bij hackers te snel gaat. Alex van den Doel van Aon wijst erop dat een hack naast financiële gevolgen ook impact heeft op de reputatie van een bedrijf. ,,Risicomanagement moet daarom op de agenda staan van alle afdelingen binnen een bedrijf.''

Onlangs vond nog een wereldwijde cyberaanval plaats die bedrijven en organisaties in veel landen heeft geraakt. In Nederland werden parkeergarages van Q-Park getroffen door een storing.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.