Economie

Wall Street opent hoger op drukke cijferdag

27-04-2017 15:40

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn donderdag met kleine winsten geopend. Beleggers op Wall Street hebben het erg druk met het verwerken van een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Onder de bedrijven die de boeken openden zijn grote jongens als Ford, Dow Chemical, PayPal, UPS en American Airlines.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent in de plus op 20.998 punten. De brede S&P 500 ging eveneens 0,1 procent omhoog, tot 2389 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent op 6035 punten.

American Airlines ging in eerste handelsminuten bijna 7 procent onderuit. De luchtvaartmaatschappij maakte bij de presentatie van haar kwartaalcijfers bekend de lonen van piloten en het ondersteunende personeel aan boord van vliegtuigen te verhogen. Dat zorgt voor aanzienlijke extra kosten.

Ford kreeg er daarentegen 0,3 procent aan beurswaarde bij. De autobouwer zette in het eerste kwartaal ruim een derde minder winst in de boeken dan een jaar eerder, maar wist daarmee toch de verwachtingen van analisten te overtreffen. Ook voor PayPal begon de dag goed, met een koerswinst van ruim 6 procent. Het betaalbedrijf heeft zijn winstverwachtingen voor het hele jaar verhoogd en beloofde tot 5 miljard dollar aan uitstaande aandelen in te kopen.