Economie

Wall Street opent met stevige winsten

24-04-2017 15:45

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn maandag fors hoger geopend. Net als in Europa zijn beleggers opgelucht over de uitslag van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Verder was er op Wall Street weer een keur aan bedrijfsresultaten te verwerken.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 1 procent hoger op 20.755 punten. De bredere S&P 500 steeg 1,1 procent tot 2374 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq dikte 1,1 procent aan tot 5977 punten.

De Franse verkiezingsuitslag wordt alom gezien als goed nieuws voor de eurozone. Volgens verschillende peilingen lijkt de sociaal-liberaal Emmanuel Macron nu op een overwinning af te stevenen in de beslissende tweede ronde.

Hasbro ging in de eerste handelsminuten ruim 6 procent omhoog. De speelgoedfabrikant wist fors meer winst te maken op een hogere omzet. Vooral de Nerf-pijltjesgeweren en Transformers bleven de verkopen een duw in de goede richting geven.

Oliedienstverlener Halliburton, die ook een kijkje in de boeken gaf, noteerde een plus van 0,7 procent. Vooral de schaliegaswinning deed het bedrijf opkrabbelen. De resultaten van Kimberly-Clark konden beleggers minder bekoren. De Amerikaanse fabrikant van persoonlijke verzorgingsproducten speelde 1,1 procent kwijt.