TPOok!

 
avatar
   
Economie

Trump wil onderzoek import buitenlands staal

Tags:

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse president Donald Trump laat onderzoek doen of de import van staal uit het buitenland de nationale veiligheid in gevaar kan brengen. Trump ondertekende daarvoor donderdag een decreet in het Witte Huis.

Volgens Trump is staal van groot belang voor de Amerikaanse economie en het leger en is het daarom onverstandig afhankelijk te zijn van buitenlands staal. Het onderzoek kan mogelijk leiden tot importhefifngen op staal van buiten de Verenigde Staten. Vooral China wordt ervan verdacht goedkoop staal te dumpen in Europa en de VS.

Trump heeft in zijn verkiezingscampagne gezegd de binnenlandse industrie te willen stimuleren, waaronder de Amerikaanse staalsector. Met behulp van een wet uit 1962 kan de Amerikaanse overheid importbeperkingen opleggen in verband met de nationale veiligheid.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.