TPOok!

 
avatar
   
Economie

Pleidooi voor afschaffen belastingdeals

Tags:

DEN HAAG (ANP) – Nederland moet belastingafspraken met multinationals afschaffen. Die oproep doen maatschappelijke organisaties verenigd in Tax Justice NL donderdag vooruitlopend op een debat in de Tweede Kamer over de kwestie.

Volgens het collectief dat onder meer bestaat uit FNV, Oxfam Novib, SOMO en Milieudefensie helpt Nederland willens en wetens multinationals bij het ontwijken van belastingen. Dergelijke afspraken zijn volgens Tax Justice NL ,,zeer onwenselijk". Arme landen zouden volgens de organisaties jaarlijks miljarden mislopen doordat multinationals hun winsten gemakkelijk naar belastingparadijzen wegsluizen.

Onlangs werd bekend dat onder meer Luxemburg de belastingregels voor multinationals aanscherpt. Daardoor wordt een route die veel grote bedrijven gebruiken om belasting te ontwijken minder aantrekkelijk. Volgens de organisaties zou ook Nederland meer openheid van zaken moeten geven over de voordelen die multinationals genieten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.