TPOok!

 
avatar
   
Economie

Nuon houdt grond na sluiting kolencentrale

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – Mocht de Hemweg kolencentrale vervroegd sluiten, dan wil Nuon de grond van het terrein in het Westelijk Havengebied in Amsterdam houden. Het bedrijf wil het gebied gebruiken om duurzame warmte op te wekken voor de hoofdstad, bijvoorbeeld met biomassa, zonnepanelen en windenergie. Hierover zijn al gesprekken gaande met het Havenbedrijf Amsterdam.

Dat zei Alexander van Ofwegen, directeur Warmte bij Nuon, donderdag tijdens een persbijeenkomst naar aanleiding van al het stof dat het bod van duurzame energieleverancier Vandebron deed opwaaien. Volgens Van Ofwegen was het bod van een miljoen euro puur gericht op de aanschaf van de grond. Nuon wees het voorstel direct af en wil alleen praten met het nieuwe kabinet over sluiting van de centrale, tegen een bedrag van 55 miljoen euro.

Het energiebedrijf denkt dat de centrale op zijn vroegst in 2020 kan sluiten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.