Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Economie

Nijhuis stopt als commissaris bij de Volksbank

Tags:

UTRECHT (ANP) - Schiphol-topman Jos Nijhuis heeft zijn commissariaat bij de Volksbank, voorheen SNS Bank, neergelegd. Zijn vertrek hangt samen met nieuwe regels voor het bedrijfsleven. Volgens de dit jaar ingevoerde code voor goed bestuur mogen commissarissen van bedrijven in beginsel niet langer dan twee termijnen aanblijven.

Nijhuis, die al sinds 2009 in de raad van commissarissen zat, had zijn functie eigenlijk pas volgend jaar hoeven neer te leggen. Maar ,,met het oog op de continuïteit'' is besloten dat hij nu al weggaat. In de vijfkoppige raad zitten nog twee commissarissen die volgend jaar niet meer in aanmerking komen voor een herbenoeming. Als die allemaal tegelijk weg zouden gaan, dan zou het lastiger kunnen zijn om bijvoorbeeld ervaringen door te geven.

De Volksbank verwacht op korte termijn bekend te maken wie Nijhuis opvolgt.

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.