TPOok!

 
avatar
   
Economie

Nachtvorst treft vooral Limburgse fruittelers

Tags:

ZOETERMEER (ANP) – Fruittelers hebben ,,aanzienlijke schade" geleden als gevolg van de nachtvorst van vooral de afgelopen nacht. Met name in Limburg zorgde de lage temperaturen voor problemen, meldde de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) donderdag desgevraagd.

Op sommige plaatsen daalde het kwik in Nederland tot meer dan 9 graden Celsius onder nul. Dergelijke koude temperaturen kunnen zeer schadelijk zijn voor de volle bloesems op de appelbomen en voor de vruchtvorming bij peren- en kersenbomen. In verschillende regio's hebben fruittelers moeten beregenen of hebben ze andere maatregelen getroffen om hun gewas te beschermen.

Het is volgens de NFO nog te vroeg om over getallen en bedragen met betrekking tot de schade te praten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.