TPOok!

 
avatar
   
Economie

Minder vraag naar secretaresses

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – De vraag naar secretaresses en andere mensen met administratieve beroepen loopt sterk terug. Het aantal secretaresses kromp tussen 2013 en 2016 met bijna een vijfde, meldt uitkeringsinstantie UWV donderdag, Nationale Secretaressedag.

Vooral lage en middelbare economisch-administratieve functies staan onder druk. Het aantal administratieve krachten op deze niveaus daalde met bijna 39.000, of 5 procent van het totale aanbod. De vraag naar hoger administratief personeel, zoals hypotheekadviseurs en registeraccountants, stijgt juist.

De administratieve banen worden met name bedreigd voor automatisering en digitalisering. Klanten van bijvoorbeeld banken en de belastingdienst kunnen tegenwoordig steeds meer zelf doen via internet. Eind maart verstrekte UWV ongeveer 95.000 WW-uitkeringen aan mensen met een economisch-administratief beroep. Ruim een kwart daarvan gaat naar laagopgeleiden, terwijl deze groep slechts 13 procent uitmaakt van het aantal werkzame krachten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.