TPOok!

 
avatar
   
Economie

Beurs Amsterdam sluit fractie hoger

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is donderdag met een bescheiden winst gesloten. Was- en voedingsmiddelenconcern Unilever kon op aandacht rekenen van beleggers op het Damrak na bekendmaking van kwartaalcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,1 procent hoger op 511,72 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 748,01 punten. Londen en Frankfurt gingen tot 0,1 procent vooruit. Parijs was een uitschieter met een plus van 1,5 procent.

Unilever boekte uiteindelijk een plusje van 0,1 procent. Het Brits-Nederlandse concern krikte de omzet op en verhoogde zijn dividend. De omzettoename was geheel te danken aan hogere prijzen, het verkoopvolume ging licht omlaag. Verder kondigde Unilever de overname aan van de Amerikaanse maker van organische mayonaise en ketchup Sir Kensington's. Met die deal is naar verluidt 140 miljoen dollar gemoeid.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.