TPOok!

 
avatar
   
Economie

Vodafone India gaat samen met concurrent

Tags:

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – Vodafone slaat zoals verwacht in India de handen ineen met zijn concurrent Idea Cellular. De van huis uit Britse telecomgigant maakte maandag bekend dat de kogel wat betreft de fusie door de kerk is. Door onder één paraplu verder te gaan willen de bedrijven de stevige concurrentie op de telecommarkt in India het hoofd bieden.

Het fusiebedrijf heeft 395 miljoen abonnees, dat zijn er meer dan de huidige marktleider Bharti Airtel. Door te fuseren hoopt Vodafone de nu onrendabele divisie vooruit te helpen. Het nieuwe bedrijf heeft een marktwaarde van circa 23 miljard dollar.

De prijzenslag op de Indiase markt ontbrandde volledig toen miljardair Mukesh Ambani afgelopen zomer een eigen aanbieder startte. Die nieuwe partij, Jio, rekent geen kosten meer voor mobiel bellen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.