TPOok!

 
avatar
   
Economie

McGregor en Gaastra ook in België in het nauw

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – De 23 kledingwinkels van McGregor en Gaastra in België gaan mogelijk dicht. Vorig jaar maakte de Nederlandse tak van de merken al een doorstart na een faillissement.

Zover is het in België nog niet. Een Belgische rechter heeft toestemming gegeven voor een reorganisatie die een doorstart van de winkels onder andere eigenaren mogelijk moet maken. Wat dat betekent voor het aantal winkels en de 184 medewerkers is nog niet duidelijk.

De verkopen bij de fysieke winkels van McGregor en Gaastra stonden al enige tijd onder druk. De fikse stijging van de onlineverkopen woog daar niet tegenop. Ook de sluiting van enkele winkels in België was nog niet voldoende.

In Nederland maakte het bedrijf achter de kledingwinkels een doorstart als Doniger Fashion Group. Die staat onder leiding van twee oud-managers van het kledingbedrijf en wordt gesteund door de oude aandeelhouders. Zo'n 370 van de 500 medewerkers behielden daardoor hun baan.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.