TPOok!

 
avatar
   
Economie

Deutsche Bank voorziet stabiele inkomsten

Tags:

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) – Deutsche Bank verwacht dat zijn opbrengsten dit jaar min of meer stabiel zullen blijven. Verbeterende marktomstandigheden bieden daarbij tegenwicht aan de druk op de omzet door de verkoop van onderdelen, maakte de Duitse bankkolos maandag bekend.

Deutsche Bank ziet een bescheiden economisch herstel in Europa en verwacht dat de Amerikaanse economie wordt gestimuleerd door het beloofde ruime begrotingsbeleid van de regering van Trump. Europa's grootste zakenbank rekent er daarbij op dat zijn klanten dit jaar actiever worden, doordat het er steeds meer op lijkt dat de donkere wolken boven de wereldeconomie verdwijnen.

Deutsche Bank maakte zondag bekend 8 miljard euro op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Door die stap wordt de kapitaalbuffer aanzienlijk versterkt en de bank verwacht de reserve de komende jaren op een duidelijk hoger peil te kunnen houden dan voor de aandelenemissie.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.