avatar
   
Economie

Damrak opent nieuwe beursweek in het rood

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is maandag met een klein verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. Er is amper richtinggevend nieuws om de handel te sturen. Unilever kon op het Damrak op aandacht rekenen, omdat het bedrijf naar verluidt voor bijna 7 miljard euro aan merken wil verkopen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na opening 0,2 procent lager op 515,42 punten. De MidKap steeg 0,1 procent op 740,10 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt daalden 0,3 procent.

Unilever zou onder meer margarinelabels Becel/Flora en Stork in de verkoop willen doen. Verder heeft Unilever volgens het Financieele Dagblad aan grote aandeelhouders gevraagd hun belangen te vergroten. Na de overnamepoging van Kraft Heinz is het bedrijf er volgens de krant veel aan gelegen de koers van het aandeel hoog te houden. Unilever ging licht omlaag in de AEX.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.